Směsi na pečení

 

Směsi pro domácí pečení chleba

NOVINKA :  směsi pro domácí pečení - Gazdův a Zemanský chléb:
 
od 18.4.2006 vyrábíme a dodáváme směsi pro domácí pečení chleba,
a to jak v domácích pekárnách, tak v domácích troubách.

 

 

 

 

 

 

 

 

Návod na pečení v domácí pekárně:

 

 

 

 

  • nejprve 360-400ml (20-25°C) vlažné vody
  • pak vysypat 500g chlebové směsi do formy pekárny
  • zvolit program, při kterém se těsto 20-30 minut hněte, 30-60 minut kyne a 50-60 minut peče
  • optimální doba programu je 1 hod. 50 minut, ale celková doba programu by neměla být delší než 2,5 hodiny
  • po ukončení programu vyjmout chléb z formy a nechat vychladnout
  • doporučení: po posledním hnětení vyjmout metličky

 

 

Návod na pečení v domácí troubě:

 

  • 500g chlebové směsi a 360-400ml (20-25°C) vlažné vody mícháme na kuchyňském robotu, co možná nejvyšší rychlostí, 5-10 minut
  • těsto vyjmeme na vál, přikryjeme šátkem a necháme 30 minut kynout
  • formujeme bochník nebo veku v ošatce, zakryjeme šátkem a dáme na teplé místo, dokud se objem cca dvakrát nezvětší
  • dáme na vymaštěný plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem, povrch těsta potřeme vodou popřípadě nakrojíme např. křížek, hvězdičku apod.
  • pečeme v předehřáté troubě 250°C, po 10-15 min. stáhneme teplotu na 200 °C a dále pečeme 30-40 minut
  • vyjmeme chléb z trouby a necháme vychladnout

 

Informativní údaje:

 
 
  • ve 100 g výrobku je průměrně obsaženo:
  • 10,0 g bílkovin
  • 73,5 g sacharidů
  • využitelná energie 1460kJ/ 350 kcal ve 100 g výrobku

Přísady:
  • pšeničná mouka 70%
  • žitná mouka 30%
  • sušený kvas
  • sušené kvasnice
  • jedlá sůl 
  • hroznový cukr

 

Směsi pro malospotřebitele je možné zaslat poštou, objednávky e-mailem.