Domácí pečení

 

Mouka určena specielně pro domácí pekárny

NOVINKA pro domácí pekárny: dodávky pšeničné mouky hladké chlebové a žitné mouky tmavé chlebové v 1 kg balení, sáčky jsou dodávány pro obchodní sítě ve sdružených obalech po 12 kg. Pro malospotřebiče prodáváme po 1 kg a více, dle přání zákazníka. Těšíme se na Vaše objednávky      

                                                                                              . 

 

 

 

 

 

 

Recept na pšenično-žitný chléb

 

  • 4 kelímky pšeničná mouka chlebová
  • 1 kelímek žitná mouka chlebová
  • 360 ml vody - teplota 28 °C
  • 1,5 balení kvasnic (63g), nebo 20g instantní
  • 4 kávové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 kávové lžičky kmínu
  • 1 kelímek = 250ml

                                                                                                                                                                                                      

 

Návod na pečení v domácí troubě:

 

       Nejlépe je použít program QUICK (cca 2 hod.), po vykynutí je lepší vyjmout metličky a péct o 10 min. kratší dobu. Při použití pečícího programu jiného typu je možné použít takový program, který vynechá splasknutí, jinak lze nechat kynout bez problému 2x 45 min, ale bez splasknutí. Toho se docílí, že se u typu pekárny PROFESSOR vyjmou metličky a doba pečení je ideální 50 min. Toto doporučení je pro klasický chléb našeho zvyku a chuti, lze použít i tento recept a nechat splasknout a 2x po 45 min. kynout a docílí se chléb francouzského typu, více načechraný, ale nebude mít takovou klenbu, bude mít obdélníkový tvar. Další kombinace lze dle chuti a fantazie např. zvýšit podíl žitné mouky, 2,5 kelímku pšeničná mouka chlebová a 2,5 kelímku žitná mouka chlebová. Dále pro menší chléb snížit dávky mouky na 4 kelímky (3 kelímky pšeničná + 1 kelímek žitná, nebo 2 pšeničná + 2 žitná). Rovněž lze péci pouze z pšeničné mouky chlebové, tzv. pšeničný chléb ten ovšem má tu vlastnost, že brzy tvrdne cca za 3 - 10 hod. nebude čerstvý, na rozdíl od pšenično-žitného, který vydrží vláčný až 36 hod. a déle. Také lze do pšenično-žitného chleba k nadepsané receptuře dle chuti přidat ještě 2 polévkové lžíce octa.

 

Pro malospotřebitele zasíláme mouku do domácích pekáren poštou, objednávky e-mailem.